Bilingválna sekcia na Spojenej škole Dominika Tatarku oslavuje 20.výročie

19.10.2011 Poprad

Poprad 19. októbra (TASR) – Bilingválna sekcia na Spojenej škole Dominika Tatarku v Poprade si pripomína 20. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti sa uskutoční vo štvrtok 20. októbra v priestoroch školy na Ulici mládeže Deň otvorených dverí. Program doplní piatková (21.10.) slávnostná akadémia, ktorá bude v zasadačke Mestského úradu v Poprade.
„Bilingválna sekcia na našom gymnáziu vznikla v novembri 1991. Išlo o projekt, ktorý výrazne podporovalo Nemecko. To gymnázium podporuje finančne, materiálovo, personálne a pomáha i pri výmenných pobytoch,“ priblížila Zuzana Suchá, zodpovedná pre styk s médiami. V čase vzniku bola táto sekcia druhá svojho druhu v bývalom Československu, teraz je podľa nej jediná na Slovensku.
Ešte aj dnes v Poprade študujú žiaci z mnohých regiónov Slovenska, úroveň školy dokazuje aj úspešnosť prijatia absolventov na vysoké školy, ktorá je takmer 100-percentná. „Na štvrtok je pripravená prezentácia a o 10. hodine sa začnú otvorené hodiny slovenských a nemeckých vyučujúcich, ktoré budú trvať 20 minút,“ priblížila Suchá. Slávnostná akadémia je na programe v piatok o 10. hodine.
Gymnázium je štátnou školou, ktorú navštevuje viac ako 1000 študentov a vyučuje na nej takmer 90 učiteľov. Založená bola v roku 1980 a pripravuje absolventov na vysokoškolské štúdium v slovenskej sekcii, kde je dĺžka štúdia štyri roky, bilingválnej sekcii so slovenským i nemeckým vyučovacím jazykom a päťročnou dĺžkou štúdia a napokon aj v osemročnej sekcii so zameraním na cudzie jazyky.
 

Vyberte región